HBO Bedrijfskundige Informatica

In september 2019 stond ik op het punt een belangrijke mijlpaal te bereiken: het afronden van mijn zelfstudie voor HBO Bedrijfskundige Informatica bij NTI. Deze uitdagende reis, naast mijn fulltime rol als TOPdesk functioneel beheerder bij SSC-ICT, vereiste een aanzienlijke dosis toewijding en doorzettingsvermogen.

Het balanceren van een baan en een zelfstudieprogramma was een flinke uitdaging die mijn doorzettingsvermogen op de proef stelde. Avonden waarop ik mijn boeken opende na een lange werkdag, waren gevuld met vastberadenheid om door te zetten, ongeacht de obstakels die ik tegenkwam.

Mijn keuze voor NTI omvatte vakken als Netwerken en Datacommunicatie, Management en Informatie, Strategisch Management, Databases, Bestuurlijke Informatievoorziening, Beheer van Informatiesystemen, Object Georiënteerd Programmeren, Methoden van Onderzoek, Bestuurlijke Informatievoorziening, Communicatie, Bedrijfskunde, Operationeel Management, Management Accounting, IT Auditing en Financieel Management. Deze uitdagende vakken hebben niet alleen mijn kennis verbreed, maar ook mijn vermogen tot zelfdiscipline versterkt. De flexibiliteit om mijn eigen leertempo te bepalen, heeft me geholpen complexe concepten op mijn eigen voorwaarden te begrijpen.

Inspiratie

Als TOPdesk beheerder vind ik regelmatig inspiratie in mijn opgedane kennis tijdens mijn studie. Met name bij processen zoals change management. Mijn theoretische achtergrond in Bestuurlijke Informatievoorziening, Management Accounting en Financieel Management biedt niet alleen een stevige basis voor mijn huidige rol, maar stelt me ook in staat om flexibel in te spelen op veranderingen binnen mijn vakgebied.

Scriptie Servicemanagement

Mijn scriptie over Servicemanagement op de Servicedesk bij SSC-ICT was het hoogtepunt van mijn studie. Hierbij lag de focus op het verminderen van het pingpong-effect van meldingen tussen verschillende afdelingen. Doel was de efficiëntie en effectiviteit van de servicedesk te verbeteren. Door mijn onderzoek heb ik knelpunten geïdentificeerd die leidden tot vertragingen en het pingpong-effect. Tevens heb ik praktische strategieën voorgesteld om deze uitdagingen aan te pakken. Hierdoor werd de samenwerking tussen afdelingen geoptimaliseerd en werden de responstijden verbeterd.

Het implementeren van mijn advies heeft het pingpong-effect op de servicedesk aanzienlijk verminderd. Daarbij heeft het ook de algehele operationele efficiëntie positief beïnvloed. De lessen die ik heb geleerd tijdens mijn onderzoek hebben mijn aanpak als TOPdesk functioneel beheerder versterkt. Ik blijf streven naar continue verbetering in servicemanagementprocessen.

Conclusie

Concluderend kan ik zeggen dat mijn ervaring als TOPdesk functioneel beheerder, in combinatie met het behalen van mijn HBO Bedrijfskundige Informatica via zelfstudie, geen verhaal van borstklopperij is, maar eerder een bewijs van doorzettingsvermogen en het vinden van balans in uitdagingen. Voor iedereen die een vergelijkbare reis maakt, onthoud dat succes niet altijd betekent dat je de grootste prestatie moet behalen. Eerder dat je volhardend blijft, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.

 

HBO Bedrijfskundige Informatica

TOPdesk consultant