SSC-ICT in de Schijnwerpers

Welkom op de SSC-ICT-pagina, waar ik mijn ervaring als applicatiebeheerder TOPdesk deel. Als toegewijde professional binnen het team, ben ik mede verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van een groot aantal Topdesk-omgevingen.

SSC-ICT is een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid. De ICT-diensten zorgen ervoor dat ruim 50.000 rijkscollega’s van 7 ministeries hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen uitvoeren

Een kijkje achter de schermen

SSC-ICT

Mijn rol omvat het waarborgen van de continuïteit, optimalisatie en vernieuwing van circa 20 TOPdesk omgevingen binnen een team dat recentelijk verantwoordelijk is geworden voor het volledige applicatiebeheer.

Naast het oplossen van kwetsbaarheden, ontwikkel en onderhoud ik koppelingen met andere systemen. Mijn werk strekt zich uit tot het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, uitvoeren van tests en het adviseren van de gebruikersorganisatie.

Op deze pagina deel ik mijn ervaringen en inzichten binnen SSC-ICT.  Ontdek meer over mijn bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van onze TOPdesk-omgevingen en onze ambities voor de toekomst.

Wat deze rol extra interessant maakt, is de betrokkenheid bij de vormgeving van toekomstplannen binnen SSC-ICT. Met mijn technische en functionele kennis draag ik bij aan het inrichten en uitvoeren van applicatiebeheer in een tijd waarin we groeien en onze dienstverlening anders inrichten.

In mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik trots op mijn bijdrage aan het succesvol beheren van TOPdesk-omgevingen voor diverse Ministeries. Deze omgevingen variëren in grootte en complexiteit, en mijn ervaring strekt zich uit tot het aanpakken van specifieke uitdagingen die uniek zijn voor elk Ministerie. Mijn rol is niet alleen gericht op het oplossen van technische vraagstukken, maar ook op het bieden van oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelstellingen.

TOPdesk omgevingen

Aantal Ministeries

Afgeronde Projecten

SSC

Toekomst Plannen

Met passie werk ik aan het ontwikkelen en onderhouden van koppelingen met andere systemen om een naadloze integratie te waarborgen. Dit draagt niet alleen bij aan de efficiëntie van onze TOPdesk-omgevingen, maar ook aan het bredere succes van de Ministeries die wij bedienen. Het is een uitdagende maar uiterst bevredigende rol, waarin ik de complexiteit van technologie vertaal naar praktische oplossingen die de dagelijkse operaties optimaliseren.

Verder ben ik nauw betrokken bij het aanpassen van specifieke modules binnen TOPdesk, zoals incidentmanagement, wijzigingsbeheer en probleembeheer, om te voldoen aan de unieke eisen van elk ministerie. Door mijn inzet draag ik bij aan de optimalisatie van deze modules, wat resulteert in een verbeterde operationele efficiëntie en effectiviteit voor zowel SSC-ICT als haar klanten. Mijn focus ligt op het vooruitkijken naar nieuwe uitdagingen en het aanreiken van oplossingen die aansluiten bij de groeiende behoeften van SSC-ICT en haar klantenkring.